Sunday, September 4, 2011

Contest Komen dan menang !!

Salam dan terima kasih kerana membaca entry kali ini.Seperti mana anda baca dari link tadi,saya menawarkan iPod touch sebagai hadiah kali ni.Bunyi macam tak logik kan?..ok,logik..iPod ni pun dapat sebab cabutan bertuah,dan tujuan utama saya buat kontes ni pun sebab nakkan traffik untuk blog ni...dan paling penting...saya dah ada iPod dah pun,so apa salahnya sedekah2 kan..=)

syarat peraturan sgt senang.baca arahan dibawah dengan betul :

1. Klik pada link disebelah ini ------->> SILA KLIK SAYA!
2.Bila dah klik,korang akan dibawa ke says.my bukan?..senang je,join!! tak perlu isi borang,just tekan "link with my facebook account".dari situ saya boleh detect sapa dah join.
3.Dah setel semua tu,datang balik pada entry ni,komen di entry ini dan nyatakan " 3 kelebihan iPod touch yang anda tahu".
4.Sila pastikan anda nyatakan nama FB anda ketika anda komen!!

Penyertaan akan ditutup pada 10 Sept 2011.pemenang akan dinilai berdasarkan ketepatan jawapan yg diberi.

17 comments:

*rainyscream* said...

says.com. saya baru jgk join. tp xreti nak guna laaa~ heee

Anonymous said...

INTAN SYAHIZATTY

3 kelebihan iPod touch
- Kemampuan akses internetnya cukup bagus.
-Retina Display sangat tajam
-Gaming sangat luar biasa, baik dari grafik, maupun gameplay

roudah rahman said...

* bateri tahan lama..law x slap...36 hours of audio playback...
* ringan and nipis
* boley connect wifi
da ckop tiga..huhu..

fb roudah rahman

follow me please
nanypanini.blogspot

Najah Hayatina said...

fb aya : Najah Hayatina

kelebihan :

1- design ipod ni sgt la nipis..ringan pulak 2.senang nak angkut g mana2. hehe.. :)

2- waktu untuk ecxess internet sangat cepat dan bagus,memandangkan ipod mempunyai wifi.so, masa xde la terbuang begitu sahaja..

3- aplikasinya sangat banyak, memandangkan ipod mampu install aplikasi daripada apple

Hood Kamil said...

terima kasih atas penyertaan anda.Rainyscream,sila nyatakan kelebihan ipod atau anda tak layak menyertai.=)

nat said...
This comment has been removed by the author.
nat said...
This comment has been removed by the author.
nat said...

Assalamulaikum. Bismillah. Here we go!

1. Ipod touch ni super awesome sbb dia ada multi-touch screen. Maksudnya bukan setakat boleh guna 1 jari je tapi boleh guna sampai 2-3 jari sekaligus! Kelebihan multi-touch ni juga ada pinch to zoom yang bahasa kasarnya cubit utk lihat lebih dekat yang takda kat touch screen devices lain setakat ni. Nampak tak ke-awesome an ipod touch ni?

2. Ipod touch ni terkenal kerana gaming system dia. Antara game yg popular ialah Angry Birds. Mesti dah tau kann? Tp fav sy game Opera King! Boleh main dengan kawan2 yg lain on the spot. Takda perlu nak pakai bluetooth ke infra red ke usb cable ke. Kan seronok boleh share share main game masa tengah gap kat college tu. Plus graphic ipod touch ni mcm HD kot. Lawaa syok mata memandang. Hew hew hew

3. Ipod touch ni juga bagus sebab music dia. Clear and crisp. Ipod series terkenal atas dasar music system dia yang bagus. Ipod touch ni walaupun dah ada camera dah ada game dah ada battery yg tahan lasak masuk sekali dgn lagu yang sedap memang complete. Game dan apps hanya memerlukan 1 click dengan jari telunjuk utk download kat apps store! Ada banyak yang free! Wi Fi sahaja diperlukan. Lepak McD, download game, main game sengih sorang sorang kan syok. Apedehal? Tak payah beli lebih lebih gadget dah! :D

P.S : SAYA NAK MENANG IPOD TOUCH! YEAHHH!

Fb nama/link - Nat Nazlan
http://www.facebook.com/nat.nazlan

shah_suju said...

Assalamualaikum...nk join lah

kelebihan...

1. first ipod ni kte kne sync je kat itunes yg kte dah install dlm lappy..so, x payah lah nk drag music or video one by one. hanya klik sync terus sume lagu or video yg de kt itunes masuk laju pulak tu mcm kete ferari..!

2. Game dan aplikasi yang tersedia sangat banyak, dan sekali lagi sangat banyak pening nak pilih. lebih2 lagi kalau di jailbreak kn..! most of Software yg ada dlm lappy sumenye bole masuk..sumbat je dlm ipod walaupn x guna..! Cakap je sal application or game dia..unik and awesome! sbb dia memaksimumkan penggunaan n function touch screen yang jarang ada pada sume jenis PDA kn..3?? kn ckp dia multi touch...nokia, blackberry, sony pown x de.

3.thanks 4 paparan Retina, semua yg kite lihat dan touch iPod sgt menakjubkan. sebab kepadatan pixel paparan Retina adalah begitu tinggi dan mata kite x dapat untuk bezakan pixels individu. Yang bermaksud imej dalam permainan, filem, dan gambar pop skrin. Teks di dalam buku-buku, laman web, dan e-mel yang tajam pada saiz mana-mana. Dan segala-galanya adalah lebih tajam. x hairanlah ia dipanggil "canggih." so,grafik dan teks pown nmpk lancar n amazing pada mana-mana saiz.

p/s: insyaallah lau da rezeki bole menang..aminnn

FB name: shahazwan yusoff
http://www.facebook.com/oppa.saranghae1

Harith said...

Takde pun link with my facebook.. Sebab x aktif says.my ke?

mok said...

1.retina display pada ipod touch sekarang
-retina display tu membuatkan gmbar2 yg ditangkap oleh IPOD tu jadi cabtik GILAAAA . HIGH DEFINITION

2.of coz la sbb music :)
-da name poon ipod kansound sedap,semua sedap

3.sebab apps die bnyak gILA!,vibrator, hanya dgn harga RM829,


FB name : myrasyafeeka malek
berbaloi gilaaaaaaaaaaa

Hood Kamil said...

Harith...cuba check lagi skali..ada dia tulis log in with fb atau apa2 yg berkaitan

nizam jagger said...

1.Perakam video yang sangat baik iaitu HD 720p
2.multitouch screen yg sangat smooth dan sokong motion sensor
3.internal memori yg sangat besar yg membolehkan pengguna upgrade dan download bermacam2 application di apple store

Harith said...

1. Forget about iPhone when you can utilize iPod touch to work like iPhone. Thanks to the same iOS that installed in iPhone, iPod touch can utilize the use of the hardware to the max with the proper apps. Example, you can use iPod touch to make calls using Yes life or Fring, reading ebooks when u waiting for train or even playing high quality mobile games to fill up your boredom. According to wikipedia there are 500,000 apps available at Apple’s App Store as of May 2011 waiting for you to discover. Starting to love your iPod rite, lets see what can iPod touch do next.

2. Always see some potential in a product. Nowadays iPod touch is built in with Wifi and there's a rumor that it can use 3G connection to connect to the internet which is probably in 5th generation of iPod Touch. Regular user might only use Wifi as tool to surf the internet using safari in their iPod touch. For user who want to maximize the use for iPod Touch, They can also use their iPod touch as a remote control to control supported HTPC, To remote ur DSLR to snap pic, accessing ur wireless storage to transfer data, playing multiplayer games wirelessly and etc.

3. iPod touch is built in with HD 720p camera which can record videos in large resolution and better details than the regular camera.
It may not as good as a DSLR or a Camcorder but it still doing better job and can be best if it can combine with lots of apps from Apple apps store. With camera in this portable multimedia device you dont need to bring those bulge camera to take pic when iPod touch can handle the job and you can upload it to the internet instantly when there's wifi around. You can also watch your pic or vids that u caught instantly and thanks to the RETINA display theres more WOW in every inch. How wowsome is that?

P/s: Me want iPod touch (cute mode activated) (^.^)

FB = Signore Romeor
http://www.facebook.com/signore.romeor

Hood Kamil said...

penyertaan akan ditutup mulai esok,para pemenang akan dihubungi melalui fesbuk dan akan disiarkan di entry ini.terima kasih

Anonymous said...

Dah 12hb, sapa yang menang ni?

Hood Kamil said...

Salam sejahtera semua,

Pemenang untuk pertandingan kali ini telah dipilih.Sila nantikan entry khas untuk pemenang kali ini.Siapa??tungguuuuuu~still tgh cuba nak hubungi pemenang nih...

p/s : pada pemenang yg sy kontek melalui fb tuh,diminta berikan alamat penuh anda itu dgn kadar yang segera okeh...please take note!!

Menarik ? Sila tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...